## AGENDA PHCC STRATEGIC & GENERAL MEETINGS

The Strategic and General Meetings of the PHCC will be held from

8.30am to 1.00pm on Thursday 17 February 2022, at

Department of Fire and Emergency Services, Bushfire Centre of Excellence,
Peel Business Park, 20 Dollyup Street (Off Lakes Road) NAMBEELUP



| START                             | FINISH | DURATION | ITEM   |  |  |
|-----------------------------------|--------|----------|--|--|--|
| 8.30                              | 8.45   | 15 mins  | Attendees arrive, grab your cuppa and prepare to start the meeting  Please note that prior to entry to the meeting, attendees will be required to present proof of vaccination.  |  |  |
| GENERAL MEETING (8.45am – 9.20am) |        |          |  |  |  |
| 8.45                              | 8.55   | 10 mins  | <ol> <li>Acknowledgement of Country</li> <li>Welcomes and Apologies</li> <li>Declarations of Interest</li> <li>Confirmation of Minutes of General Meeting held on 9 December 2021</li> <li>Business arising from previous Minutes</li> <li>Correspondence (available on PHCC website)</li> </ol> |  |  |
| 8.55                              | 9.10   | 15 mins  | <ul> <li>7. Reports – As read only</li> <li>a. Chair's Report</li> <li>b. CEO's Report – including Operations Managers' Reports</li> <li>c. Treasurer's Report</li> <li>d. Agency/Member critical issues and/or highlights</li> </ul>  |  |  |
| 9.10                              | 9.15   | 5 mins   | 8. Organisational/Steering Committee membership modifications  |  |  |
| 9.15                              | 9.20   | 5 mins   | 9. Conclusion of General Meeting   |  |  |

| STRATEGIC MEETING (9.20am – 1.00pm)   |       |         |  |  |  |
|---|-------|---------|--|--|--|
| 9.20  | 9.30  | 10 mins | 1. Review of progress of 2-year Key Achievements – how are we tracking towards Strategic Directions? Jane O'Malley, CEO PHCC |  |  |
| STRATEGIC MEETING PART 1. CARBON OFF-SET MARKETS (9.30am – 11.30am)   |       |         |  |  |  |
| Investigate potential for entering <b>carbon off-set markets</b> and explore a range of investment strategies |       |         |  |  |  |
|   |       |         | 2. Nancye Gannaway & Carla Swift, Department of Primary Industries   |  |  |
| 9.30 10.00  |       |         |  |  |  |
| 9.30  | 10.00 | 30 mins | and Regional Development (DPIRD): Climate Taskforce – State  |  |  |
| 9.30  | 10.00 | 30 mins | and Regional Development (DPIRD): Climate Taskforce – State<br>Government Actions & The Carbon Farming and Land Restoration  |  |  |

| 10.00                                   | 10.20     | 20 mins         | 3. Rachel Clarke, NRM Regions Australia: Carbon Farming and the Emissions Reduction Fund – a national NRM perspective |  |  |
|---|-----------|-----------------|---|--|--|
|   |           |                 | , ,   |  |  |
| 10.20                                   | 10.35     | 15 mins         | 4. Brad Kerin, Carbon Market Institute: Carbon Markets Overview   |  |  |
| MORNING TEA BREAK: (10.35am to 10.55am) |           |                 |   |  |  |
| 10.55                                   | 44.45     | 20 :            | 5. Quinton Clasen, Rangelands NRM: Carbon, the Australian Producers   |  |  |
| 10.55                                   | 11.15     | 20 mins         | Consortium and working with landholders and NRMs  |  |  |
| 11.15                                   | 11.40     | 25 mins         | 6. Carbon offset markets Q&A Session  |  |  |
|   |           |                 | WATER FOR OUR ENVIRONMENT (11.30am to 12.35pm)  |  |  |
| •                                       |           |                 | d advocate for, <b>Environmental Water Provisions</b> for the health of the Peel                                      |  |  |
| Harvey Es                               | tuarine S | ystem and its t | ributaries  |  |  |
| 11.40                                   | 11.55     | 15 mins         | 7. Anika Serer, Peel Alliance – Regional Water Supply Initiative and  |  |  |
|   |           |                 | Taskforce   |  |  |
| 11.55                                   | 12.15     | 20 mins         | 8. Adrian Goodreid, Department of Water and Environmental Regulation  |  |  |
|   |           |                 | (DWER) – Environmental Water Provisions   |  |  |
|   |           |                 | 9. Alex Gardner, University of Western Australia – Legal Duties for   |  |  |
| 12.15                                   | 12.30     | 15 mins         | Restoration of Waterways and Wetlands – A WA Analysis and Case Study  |  |  |
| 12.30                                   | 12.50     | 20 mins         | 10. Water for our Environment Q&A session   |  |  |
| WRAP UP SESSION (12.35pm – 1.00pm)      |           |                 |   |  |  |
|   |           |                 | 11. So What? Discussion around key messages and where to from here.   |  |  |
| 12.50                                   | 12.55     | 5 mins          | Jane O'Malley   |  |  |
| 12.55                                   | 1.00      | 5 mins          | 12. Wrap up of Strategic Meeting – led by Peter Zurzolo and Conclusion of   |  |  |
|   |           |                 | Meeting - Jane O'Malley   |  |  |
| LUNCH                                   |           |                 |   |  |  |
|   |           |                 |   |  |  |

Next meeting: 8.45am to 12 noon Thursday 28 April 2022 General Board Meeting

01\_Agenda 2022\_02\_17\_DC\_SF

## Summary of actions from General Board Meeting held on 9 December 2021

| Minute No.    | DETAILS   | RESP.                             | ACTION  |
|---------------|---|-----------------------------------|---|
| G.8/12/21     | The Executive Committee members to consider and discuss how best to engage with and utilise proxy members.  | Executive<br>Committee and<br>CEO | To be discussed at Executive Meeting on 4 February 2022 – update to be provided during the Board Meeting                  |
| G.8/12/21     | Mel Durack to send a card to ex Board Member Eliza Dowling congratulating her on becoming the Shire of Cuballing President and thanking her for her contribution and time on the Board. | Mel Durack                        | Complete  |
| G.9/12/21(g)  | Mel Durack to send a card to Jess recognising the continued work of the Alliance on protecting the forest and congratulating her on the award on behalf of the PHCC.                    | Mel Durack                        | Complete  |
| G.9/12/21 (i) | Deb Chard and Peter Zurzolo to follow up<br>on whether or not there is a requirement<br>for PHCC Board Members to apply for a<br>Director ID and report back to the Board.              | Deb Chard and<br>Peter Zurzolo    | Deb received a written response from the ACNC on 6 January. That advice has been included in the papers for this meeting. |
| G.9/12/21 (i) | Mel Durack to identify appropriate contact for Alcoa and make enquiries into the plans for dissemination of information. Claire Reid to assist with identifying appropriate contact.    | Mel Durack and<br>Claire Reid     | Alcoa update provided to board members.   |

## Outstanding action items from General Board Meeting held on 12 August 2021

| Minute No. | DETAILS                                    | RESP.         | ACTION                  |
|------------|--|---------------|-------------------------|
| G.10/08/21 | Howard Mitchell, Marilyn Gray, Nicholas    | Nominated     | In progress – update to |
|            | Dufty and Bob Pond to form a working       | Board Members | be provided by working  |
|            | group to discuss how the Board can         |               | group members on        |
|            | support an initiative that provides        |               | progress                |
|            | protection to the Peel Inlet, a regionally |               |                         |
|            | significant landscape, through planning    |               |                         |
|            | policy at local and state level. The       |               |                         |
|            | working group to report back to the        |               |                         |
|            | Board on next steps.                       |               |                         |

We acknowledge the Noongar people as Traditional Custodians of this land and pay our respects to all Elders past and present

01\_Agenda 2022\_02\_17\_DC\_SF Page **3** of **4** 

Department of Fire and Emergency Services, Bushfire Centre of Excellence, Peel Business Park, 20 Dollyup Street (off Lakes Road), NAMBEELUP

