AGENDA – PHCC STRATEGIC & GENERAL MEETING

A Strategic and General Meeting of the PHCC will be held at 8.30 am on Thursday 20 February 2020 at





START	FINISH		GENERAL MEETING			
8.30	8.45	15 mins	Grab your cuppa and prepare to start meeting			
8.45	8.55	10 mins	Acknowledgement of Country			
			2. Apologies – Cr Cardilini (Coastal), Rob Summers, Andrew Ward (Adrian Parker attending as proxy)			
			3. Declarations of Interest			
			4. Confirmation of Minutes of Meeting held on 12 December 2019			
			5. Business arising from previous Minutes			
			6. Correspondence (available on PHCC website)			
8.55	9.05	10 mins	7. Change of AGM Meeting Date to 22 October 2020 & note resignation Cr McGrath (Local Government Inland Proxy Rep)			
			8. Reports – As Read only			
			 a. Chairman's Report b. Chief Executive Officer's Report – incl Program Manager Reports c. Treasurer's Report d. Agency / Member Critical Issues - Highlights 			
CONCLUSION OF GENERAL MEETING						
9.05	9.10	5 mins	Welcome Guests, grab your cuppa and prepare to start Strategic Meeting			
			STRATEGIC MEETING			
9.10	9.30	20 mins	9. Review of 2-year Key Achievements – Jane O'Malley, CEO PHCC			
			Forests & Fire Presentations			
9.30	9.50	20 mins	10. Prof Lyn Beazley, AO - Forest Management			
9.50	10.00	10 mins	Question and answer session following presentation			
10.00	10.30	30 mins	MORNING TEA			
10.30	10.50	20 mins	11. Prof Kingsley Dixon – Fire in our Landscapes (to be delivered remotely)			
10.50	11.10	20 mins	12. Dr David Blake, Centre for Ecosystem Management, ECU Fire & Water Quality – An Emergent Issue for Water Catchment Management			
11.10	11.20	10 mins	Question and answer session following presentations			

			Water Availability Presentations		
11.20	11.40	20 mins	13. Daniel Ferguson, Principal Water Planner, Water Supply Planning Branch, DWER Peel Region Water Use and Availability		
11.40	12 noon	20 mins	14. Peter Muirden, PHCC Engineering Hydrologist Using Empirical Data to Show the Seasonal Influence of Early Winter Rainfall Change in SW WA & Impacts on Peel-Harvey		
12 noon	12.20	20 mins	15. Prof Alex Gardner, School of Law, UWA - Environmental Flows and Wetlands Restoration: Legal Approaches – Case Study of the Peel-Harvey Estuary		
12.20	12.40	20 mins	Question and answer session following presentations		
12.40	1.25	45 mins	LUNCH		
			Water Quality Presentations		
1.25	1.45	20 mins	16. Dr Fiona Valesini, Marine Coordinator WA, The Nature Conservancy and Dr Matt Hipsey, Associate Professor, UWA School of Agriculture and Environment ARC Linkage Research Findings		
1.45	2.05	20 mins	17. Brad Degens, Senior Soil & Water Scientist & Project Leader, DWER Treating P Loss to Improve Water Quality in Estuaries – Current Science and Future Prospects		
2.05	2.25	20 mins	18. Dr Malcolm Robb, Manager Aquatic Science, DWER Impending Peel-Harvey Estuary Protection Plan & Revised Water Quality Improvement Plan (WQIP) for the Peel-Harvey		
2.25	2.45	20 mins	Question and answer session following presentations		
2.45	3.05	20 mins	AFTERNOON TEA		
3.05	3.35	30 mins	19. So What? Discussion around key findings, key messages and where to from here		
3.35	3.55	20 mins	Wrap up of Strategic Meeting		
	RECOMMENCEMENT OF GENERAL MEETING				
			Next General Board Meeting:		

Next General Board Meeting: Thursday 16 April 2020, venue to be confirmed

We acknowledge the Noongar people as Traditional Custodians of this land and pay our respects to all Elders past and present