## Peel-Yalgorup System

## **Annual Ramsar TAG Meeting (#17)**

9.30 am to 1.30 pm on Thursday **14 March 2019** 

PHCC Shed 58 Sutton Street, MANDURAH



START	FINISH	DURATION	ITEM	
9.30	9.45	15 mins	1.	Welcome to Country
9.45	10.00	15 mins	<b>2.</b> 2.1 2.2	Introduction  New Chair and Co-ordinator - Wetlands Science & Management  Building Momentum: Ramsar Collaborative Management Vision for the next decade
			3.	Apologies
			4.	Declarations of Interest
			5.	Confirmation of Minutes of Meeting held on 8 March 2018
			6.	Business arising from previous Minutes
			7.	Correspondence  Correspondence available on Ramsar TAG Member page of the PHCC website.
			7.1 7.2 7.3 7.4 7.5 7.6	Ramsar Project Summary Case Study: Learning from Experience East Asian Australasian Flyway EAAF Strategic Directions East Asian Australasian Flyway EAAF CEPA Plan PYS Highlights in Australia's report to COP Biodiversity Conservation Act 2016 Summary
10.00	11.20	80 mins	8.1 8.2 8.3 8.4 8.5 8.6 8.7 8.8	Member Group Reports  Review progress against strategies & actions – reports from Groups on activities undertaken in past 12 months.  DBCA – Mike Coote Birdlife WA – Vicki Stokes  CCWA – Susie Stockwell  Lake Clifton Herron Landcare – Jenny Rose  Lake Mealup Preservation Society – Peter Wilmot  DBCA – Peter Muirden  DWER – Frances D'Souza  PHCC – Kim Wilson/Steve Fisher
11.20	11.35	15 mins	Brea	k



11.35	11.50	15 mins	9.	New Funded Projects	
11.55	11.50	13 111113	9.1	Wetlands and People – A community restoring the ecological	
				character of the Peel-Yalgorup Ramsar 482 Wetlands	
				(National Landcare Program: November 2018 – June 2023)	
				Onground, Collaborative Management, Community Engagement,	
				Lake Clifton Hydrological investigations	
			9.2	Saving Lake McLarty Phase 1	
				(State NRM Program: Three Years)	
				Addressing acidification, hydrology and habitats	
			9.3	Others	
11.50	12.50	60 mins	10.	Group Discussions	
			10.1	Collaborative Management – What's next?	
			10.2	Tracking progress and evaluating the first decade's achievements	
			10.3	Future activities and critical issues	
			10.4	Shared opportunities	
12.50	1.00	10 mins	11.	Other Business	
			11.1	Strategic Assessment of the Perth Peel Region (SAPPR) Update	
			11.2	Point Grey Time Extensions	
			11.3	Conservation Action Plan Workshop – March 19 & 20 (The Nature	
				Conservancy)	
			12.	Next Meeting: Thursday, 12 March 2020	
1.00	1.30	30 mins	Please join us for a light lunch		

 $We \ acknowledge \ the \ Noongar \ people \ as \ Traditional \ Custodians \ of this \ land \ and \ pay \ our \ respects \ to \ all \ Elders \ past \ and \ present$